En lokalt produceret vodka
FALK Bornholms naturvodka består af en ren alkohol, der er destilleret på hvede.
Alkoholen er tyndet ned med renset, bornholmsk drikkevand.
Det bornholmske drikkevand er kendt for sin høje kvalitet.
Modsat alle andre steder i Danmark har Nexø en grund af stærke, røde sandsten. For at bevare den gode smag, der kendetegner vandet, filtreres og renses vandet skånsomt, så de naturlige mineraler og salte i vandet bevares.
Derfor kalder jeg vodkaen fra FALK Bornholm for en NATURVODKA.
RHUBARB SOUR
4,5 CL FALK Bornholm Vodka
3 CL FALK Bornholm Rabarber
1,5 CL citronsaft
1 CL Sirup
1,5 CL æggehvide
2 dråber Angostura
Alle ingredienser hældes i en shaker og dry-shakes i 20 sek. Isterninger kommes i og shakes i 20 sek.
Hældes i en lowball glas med isterninger.
Garnish med citrontwist og et par dråber Angostura.
Nexø er blandt andet kendt for de store skove over Paradisbakkerne, Rokkestenen, Balka Strand, første parket til solopgangen over Østersøen og de gamle stenbrud. Og hvorfor fjerne alle de naturlige mineraler og salte fra det drikkevand, vi nexøboere er så stolte over?
Vandet smager af den eventyrlige, rå natur, der omgiver den gamle fiskerby.
I stedet for at anvende maskiner til at demineralisere vandet og efterfølgende selv tilsætte mineraler og salte, bruges der hos FALK Bornholm filtre, vandet løber igennem, når det skal benyttes. Filtrene renser vandet skånsomt og fjerner bl.a. kalk, PFAS og andre uønskede urenheder.
De naturlige salte og mineraler, der giver den gode smag i det bornholmske drikkevand, bevares, og det rensede vand anvendes til at tynde alkoholen ned til en acceptabel alkoholprocent.
Naturvodkaen er basen til de likører, der produceres, og den bruges også som base til honningsyppen.
Du kan også selv anvende vodkaen til at lave dine egne kryddersnapse og honningsyp.