Hvad er syp?

Syp er den bornholmske måde at drikke snaps på.

Bornholmsk snaps

Syp er snaps, der er rørt op med honning. Honningsyp er en traditionsbundet, bornholmsk honningsnaps, og den sættes både på frokostbordet til jul, påske og til fester.

Bornholmsk honningsyp

Honningsyppen er gennemsigtig, gul og har bundfald. Bundfaldet kan være gult eller brunligt i farven, og det består af pollen og bivoks fra honningen. FALK Bornholm anbefaler, man ikke lægger honningsyppen i fryseren. Den kan stå i køleskabet og drikkes kølig, men den tager sig bedst ud, hvis den får lov til at bo i barskabet og drikkes ved normal stuetemperatur som enhver anden god spiritus.

Hvad drikker man syp til?

På Bornholm drikker man gerne honningsyppen til julemaden, til den saltstegte sild og den røgede makrel. FALK Bornholm foreslår, at syppen drikkes til pølse, ost og kage. Og til alle de andre hyggelige stunder, hvor en lille syp gør sig godt.

Hvad er snaps?

Snaps er en spiritus, der er destilleret fra gæret mæsk af korn eller kartofler. FALK Bornholm anvender en fin, blød vodka, der er destilleret på Bornholm. Vodkaen er destilleret 5 gange på hvede, og det giver den en klar, frisk og rund finish i smagen.

Sortimentet af syp og snapse skiftes i takt med årets gang.

Modtag nyhedsbrev når der er nyt.

Abonnér