Likør med rabarber 2024
Rabarber er sjovt nok en grøntsag, selvom de fleste af os spiser og anvender den som en frugt i kager, marmelade og til saft. Rabarber indeholder blandt andet oxalsyre, æblesyre og citronsyre. Dét smages i likøren.
2024 har været et atypisk år at plukke og sanke i. Rabarberne i år groede tidligt frem og fik på Bornholm masser af varme og sol. Rabarber gror allerbedst i sol og i læ for vinden, og det var præcist det slags vejr, rabarberne fik lov til at gå i år. FALK Bornholm fik tilbudt rabarber fra mange private haver rundt omkring på Bornholm og nåede i maj og juni at få samlet over 100 kg ind til at færdiggøre rababerlikøren med. Rabarberne i år har været tykke, saftige og syrlige.
De forskellige udtræk af rabarber er kombineret med essenser af jordbær og stikkelsbær. Essensen med jordbærrene blev påbegyndt i 2022 med solmodne jordbær fra jordbærmarken hos Familien Vest i Tejn, og de første stikkelsbær blev plukket hos Benny, der har Strabo landbutik i Østermarie. Rabarberne er i 2024 plukket i private haver og er primært af de ældre sorter vinrabarber.
Rhubarb Sour
4,5 CL FALK Bornholm Vodka
3 CL FALK Bornholm Rabarber
1,5 CL citronsaft
1 CL Sirup
1,5 CL æggehvide
2 dråber Angostura
Alle ingredienser hældes i en shaker og dry-shakes i 20 sek. Isterninger kommes i og shakes i 20 sek.
Hældes i en lowball glas med isterninger.
Garnish med citrontwist og et par dråber Angostura.