Likør med kirsebær 2024

Kirsebærlikøren blev påbegyndt i 2022 med kirsebær fra Randkløve tæt ved Gudhjem. I 2022, 2023 og 2024 er der blevet plukket og produceret flere essenser til likøren for at sikre den dybe, røde og fyldige smag af solmodne kirsebær. 

På Bornholm vokser der utroligt mange sorte fuglekirsebær. De genkendes let ved en kraftig smag og farve i saften. Stenen i fuglekirsebær er større end i de kirsebær, man normalt køber i supermarkedet, og stenene er besværlige at få ud af bærret, så derfor anvendes de sjældnere i madlavning.

Smagen af kirsebær er skarp, sødmefuld og skøn at anvende i en likør. Viskositeten i likøren er tynd og let.

Cherry Christmas

3 Cl Rye whisky (gerne Rittenhouse)
2,25 CL FALK Bornholm Kirsebær
2,25 CL citronsaft
1,5 CL kanelsirup (Alm sirup kan også bruges)
1,5 CL æggehvide (kan undlades, men så kommer der ikke den fine skum på toppen)

Alle ingredienserne kommes i en shaker,
dry-shakes i 20 sek (uden isterninger).
Herefter kommes isterninger i, og der shakes igen i 20 sek.
Straines/ sies over i et afkølet glas.
Garnish evt. med en citrontwist eller amareno kirsebær.

 

kirsebærlikør cocktail

Håndplukkede kirsebær

Kirsebærlikøren er produceret med håndplukkede kirsebær fra store skove og private haver på Bornholm.

Kirsebærlikøren egner sig godt til årets julefrokoster, til risalamanden og konfektens mørke chokolade.

kirsebær fuglekirsebær bornholm

Kirsebær

På bornholmsk hedder de 'tjøssebær', fordi de hænger to og to i et V og 'tjøsser' hinanden.

WEBSHOP