Cocktails

Cocktailopskrifter og fotos af Janni Dahlin Petterson

cherry christmas cocktail

 

Cherry Christmas

3 Cl Rye whisky (gerne Rittenhouse)

2,25 CL FALK Bornholm Kirsebær

2,25 CL citronsaft

1,5 CL kanelsirup (Alm. sirup kan også bruges)

1,5 CL æggehvide (kan undlades, men så kommer der ikke den fine skum på toppen)

 

Alle ingredienserne kommes i en shaker,
dry-shakes i 20 sek (uden isterninger).

Herefter kommes isterninger i, og der shakes igen i 20 sek.
Straines/ sies over i et afkølet glas.
Garnish evt. med en citrontwist eller amareno kirsebær.

 

Elderflower Spritz

2 dele FALK Bornholm Hyldeblomst
3 dele prosecco / cava

 

Fyld et vinglas godt op med isterninger.
Hæld FALK Bornholm Hyldeblomst i glasset.

Top op med prosecco/ cava og rør rundt.

Garnish med 2 skiver lime.

 

Wildberry Bramble

6 CL gin
3 CL FALK Bornholm Skovbær
1,5 CL citronsaft
1,5 CL sirup

 

Fyld et lowball glas med knust is.
Hæld gin, FALK Bornholm Skovbær, citronsaft, sirup og isterninger i en shaker. Shake i 20 sek. og hæld i glasset.

Garnish med citrontwist.

 

Rhubarb Sour

4,5 CL FALK Bornholm Vodka
3 CL FALK Bornholm Rabarber
1,5 CL citronsaft
1 CL Sirup
1,5 CL æggehvide
2 dråber Angostura

 

Alle ingredienser hældes i en shaker og dry-shakes i 20 sek. Isterninger kommes i og shakes i 20 sek.
Hældes i en lowball glas med isterninger.

Garnish med citrontwist og et par dråber Angostura.

Sig til, hvis du har brug for hjælp...

Janni er en af dem, der følger FALK Bornholm på Instagram. Og jeg kan ikke huske, hvordan eller hvornår vi faldt i snak - men jeg kan huske, hun tilbød sin hjælp med at udvikle nogle cocktailopskrifter.

Noget af det første, jeg gjorde, da jeg begyndte at lege med tanken om at finde et produktionslokale og forsøge at lave en virksomhed ud af det med at sanke, plukke og producere likører med rødder til den danske og særligt den bornholmske spiritus' historie og holde den til de lokale råvarer, jeg selv kunne finde... Noget af det første, jeg gjorde, var at oprette en profil på Instagram, Twitter og Facebook og begynde at fortælle om det. De sociale medier kan hver især noget forskelligt, og det var især på Instagram og Twitter, jeg hurtigt fik kontakt til mange, der vidste meget mere end mig om den verden af mad og drikkevarer, jeg begyndte at bevæge mig ind i.

Janni er én af de personer, jeg har mødt online, imens jeg påbegyndte produktionen af likører. Når man scroller ned over Jannis instagram-profil, er det tydeligt, hun har en bred og nysgerrig, naturlig interesse for faget. Og det er tydeligt, hun ved en masse om mixologi og cocktails.

Som producent er mit fokus låst på, at likøren i sig selv skal smage af det, den består af - så da Janni tilbød sin hjælp, slog jeg til.

Herover ser du Jannis fire bud på, hvad vodkaen og 2024's 4 likører kan bruges til.